Lancering Platform Regionaal Inkopen

ZH-logo-beeld

Update van de voorzitter:
Verslag lancering Platform Regionaal Inkopen

Donderdag 27 november vond de lancering plaats van een uniek initiatief vanuit de gemeenten Zeist, Heuvelrug en Wijk bij Duurstede en de koepel van regionale ondernemersverenigingen (Q4). Het gaat om een platform voor inkopers van lokale overheden om binnen de grenzen van de aanbestedingsregels opdrachten zoveel mogelijk bij ondernemers in de regio neer te leggen.  Het initiatief past in de trend dat lokale overheden en ondernemers elkaar steeds meer proberen te vinden. Zelfs het Algemeen Dagblad wijde er een artikel aan.

Ongeveer 100 genodigden, waaronder wethouders van economische zaken uit Zeist en Wijk bij Duurstede, verzamelden zich vanaf 17.30 bij de Rabo Bank Rijn en Heuvelrug te Zeist die voor gastheer speelde. Voor de inwendige mens was ook gezorgd want netwerken gaat makkelijker met een gevulde maag. Rond 18.15 begon het officiële programma met een korte toespraak door wethouder Wil Kosterman uit Wijk bij Duurstede en Inkoopambtenaar Frank van der Ploeg van de Utrechtse Heuvelrug. Hierna presenteerden de bouwers van het platform de applicatie met uitleg. Daarna konden de aanwezige ondernemers vragen stellen. Duidelijk werd dat het succes van dit platform afhangt van een 2-tal factoren namelijk dat ondernemers zich aanmelden en dat inkoopambtenaren er gebruik van gaan maken. Beiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Aanmelden staat open voor elke ondernemer uit de regio, ongeacht of hij wel of geen lid is van een ondernemersvereniging. De gemeenten Bunnik en De Bilt hebben ook al interesse getoond voor dit initiatief. Als afsluiting was er een borrel waarbij er volop genetwerkt kon worden nu ook eens met ondernemers van andere ondernemersverenigingen.

https://www.regionaalinkopen.nl

Theo Sack

 

bottom1
bottom2

 

Voor het actueel houden van je profielpagina.
Login via Ledenlogin