Uitnodiging Energie en landschap

klimaat-neutraal-15okt

Wat voor soort landschappen bieden kansen voor energieopwekking in onze gemeente? Aan wat voor vormen van energieopwekking kunnen we dan denken? En wat voor voorwaarden stellen we daar dan aan? Hierover gaat de gemeente Utrechtse Heuvelrug graag met u in gesprek!

Er komen de komende jaren grote opgaven op gemeenten af, die ervoor gaan zorgen dat onze omgeving gaat veranderen. Het opwekken van duurzame energie is zo’n opgave. In het landelijke Klimaatakkoord verwacht het Rijk dat gemeenten een fors deel van de zogenaamde ‘energietransitie’ voor hun rekening nemen. Hierover gaan we al op korte termijn afspraken maken met andere gemeenten in de regio. Dat betekent dat we als gemeente nu moeten gaan nadenken over hoe we deze opgave het beste van handen en voeten kunnen voorzien.

Onze gemeente heeft een unieke omgeving met bijzondere landschappen en veel natuur. We vinden het daarom als Utrechtse Heuvelrug extra belangrijk om de kwaliteit van het landschap zorgvuldig mee te wegen bij het nadenken over duurzame energieopwekking. We nodigen u daarom graag uit
om samen de kansen voor duurzame energieopwekking te verkennen!

Het eerste gesprek hierover vindt plaats op dinsdagavond 15 oktober. Hier gaan we in gesprek over de landschapstypen in onze gemeente en de kansen voor energieopwekking die daar bij passen.

Na deze eerste, brede, bijeenkomst werken we de resultaten uit in drie vervolggesprekken. Deze momenten plannen we na de eerste bijeenkomst.

Waar : Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2, Doorn
Wanneer : Dinsdag 15 oktober, van 19.00 uur (start programma 19.30 uur) 
tot 22.00 uur (inclusief borrel).

Graag uiterlijk 10 oktober aanmelden via duurzaam@heuvelrug.nl

Meer info: www.heuvelrug.nl/duurzaam of bel 0343-565600

Download de flyer als PDF

bottom1
bottom2

 

Voor het actueel houden van je profielpagina.
Login via Ledenlogin