Duurzaamheidscafé over Energietransitie

natuur-nieuws-header

Tweede Duurzaamheidscafé over Energietransitie op 9 december a.s.

Woensdag 9 december 2015 organiseert D66 Utrechtse Heuvelrug het tweede Duurzaamheidscafé. Een initiatief om inwoners, organisatie en ondernemers met interesse in Duurzaamheid bij elkaar te brengen en te inspireren. In dit tweede Duurzaamheidscafé staat Energietransitie centraal. Heel actueel gezien de klimaattop in Parijs en de landelijke motie om de kolencentrales af te bouwen. Maar hoe vertalen we dat naar onze provincie en onze gemeente?

Voor de pauze vertelt Pim van den Berg, D66-gedeputeerde van de Provincie Utrecht voor Energietransitie, in een  interactieve sessie ons meer over zijn plannen en ambities voor onze provincie. Zijn boodschap is dat een transitie naar schone energie en laag energieverbruik niet alleen noodzakelijk is, maar de Utrechtse economie sterker en minder afhankelijk van fossiele brandstoffen maakt. Daarom zet Pim zich in voor de implementatie van duurzame ontwikkeling en richt hij zich samen met de vele partners op energiebesparing, duurzame energieopwekking en kennisdelen.

Na een korte pauze neemt Theo Land, voorzitter van Heuvelrug Energie en directeur/bestuurder van de stichting (H)eerlijk  Wonen, ons mee in de concrete kansen voor onze gemeente en onze inwoners. Want er zijn genoeg oplossingen zoals OK CV, Nul-op-de-meter woningen en intensiever inzetten van laadpalen en zonnepanelen die op korte termijn al veel kansen bieden. Wat is er nodig om deze kansen te benutten?

Het wordt een dynamische en inspirerende avond. U bent van harte welkom om actief deel te nemen in de Cantina van het Cultuurhuis in Doorn. De inloop is vanaf 19.45 uur en we starten om 20.00 uur.

Duurzaam

Gemeentehuis-entree-gr
inderegio2

 

Voor het actueel houden van je profielpagina.
Login via Ledenlogin