Nieuws uit het bestuur - maart 2018

ZH-logo-beeld

Update van de voorzitter

Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat. De metrologische lente is net op 1 maart begonnen, hoewel het kouder dan ooit lijkt. 2018 begon met de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar Nieuwe Stijl. Op 16 januari jl. werd op Landgoed De Zonneheuvel dit festijn gehouden. Gratis voor de leden van Zakelijk Heuvelrug. Mede dankzij onze Tosca, samen met haar team verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen werd het een daverend succes. Ruim 250 gasten waren aanwezig. Met een geweldige conference van presentator Kees Jansma werd het een succesvolle avond waarbij Zakelijk Heuvelrug lid Eetwinkel Wat de Pot Schaft en Kamp & Rozen Doorn gekozen werd tot ondernemer van het jaar in de categorie klein.

We hebben we ook al onze eerste Open Coffee achter de rug. Zo’n 45 leden bezochten op 21 februari deze drukbezochte bijeenkomst bij De Cultuurhoek.

Ondertussen vorderen de werkzaamheden aan het station Driebergen/Zeist gestaag. Het busstation is al verplaatst, de nieuwe parkeergarage voor 650 auto’s is al in gebruik, En dit alles met een minimum aan overlast en vooralsnog alles op schema. Zakelijk Heuvelrug en Zakelijk Zeist zijn bij heel wat vergaderingen en bijeenkomsten aanwezig geweest om maar te benadrukken dat de overlast voor bewoners en ondernemers echt tot een minimum beperkt moest blijven. So far so good.

In de de Doornse Kaap stond het bericht dat de gemeenteraad akkoord is gegaan met het Economisch Programma van de wethouder van Economische Zaken, opgesteld met o.a. de input van Zakelijk Heuvelrug. Een van de projecten waarvoor funding is, is het project lokaal inkopen. Dit heeft als doel om het voor de gemeente makkelijker te maken als ze wat te besteden hebben om eerst een keuze te maken uit ondernemers op de Heuvelrug. Een speciaal softwareprogramma met een database is hiervoor ontwikkeld. Ook de gemeenten Zeist, Wijk bij Duurstede en De Bilt zijn voornemens hierin te stappen. Goed voor onze ondernemers. In een volgende update zullen we hier meer over uit de doeken doen.

Last but not least is ons Evenementen team bezig met een externe partij om te onderzoeken of we een onvergetelijk Zomer Evenement kunnen organiseren. Wij onderzoeken ook de mogelijkheid om andere ondernemersverenigingen hiervoor te interesseren. Want we hebben gezien met de Verkiezing van de Ondernemer van het Jaar dat als je de zaken groots en professioneel aanpakt je dan een mooi evenement kan organiseren. En wat zou er leuker zijn als het een jaarlijks terugkerend festijn zou worden waar ieder lid zich op gaat verheugen. Een evenement om te socializen en te netwerken.

door Theo Sack (voorzitter Zakelijk Heuvelrug)
1 maart 2018

bottom1
bottom2

 

Voor het actueel houden van je profielpagina.
Login via Ledenlogin