Bedrijfsbezoek aan Pon

pon-bezoek

Donderdag 17 oktober zijn we met Zakelijk Heuvelrug naar een van de imposantste bedrijven van deze regio geweest, namelijk Pon Leusden. We werden ontvangen in de showroom waar al een aantal zeer fraaie auto’s stonden, van oud tot jong. Overigens was dit de enige plek waar we mochten fotograferen, vandaar dat we niet kunnen delen wat voor een snoepgoed we hebben mogen aanschouwen. We werden in 3 groepen verdeeld en kregen een rondleiding met een gids. Eerst door de luxury cars waar de meest prachtige uitvoeringen stonden: zoals Lamborghini’s, Bugatti’s en Bentley ’s en natuurlijk niet te vergeten de Porsche in al zijn varianten.

Daarna liepen we naar een beveiligd parkeerterrein van 220.000 m2 die helemaal volgeladen stond met auto’s, sommigen helemaal ingepakt. Ook stonden er Amoraks waarvan Pon er 2.500 mogen leveren aan het leger. Ook aan het leger in Noorwegen mogen ze 300 Amoraks leveren.

Als laatste kregen we de voorraadkamer te zien, een ruimte van 25.000 m2 gevuld met onderdelen tot aan het plafond toe. Maar wel netjes geordend. Wat een logistiek is daarvoor nodig. Per dag krijgen ze 16.000 opdrachten die ze moeten verwerken. Vooral de volledig robot gestuurde en geautomatiseerde ‘kleine onderdelen’-magazijn was indrukwekkend.  Na twee uur kwamen we weer terug in de kelder waar we nog een afsluitende borrel met elkaar dronken en konden netwerken.

Pon bezoek

 

pon-2
Pon1